Què és el Pilates?

La bona condició física és el primer requisit per la felicitat

El Pilates és un mètode d’exercicis creat per Joseph H. Pilates, en el qual s’utilitzen màquines, petit equipament o simplement el pes del propi cos.

Principis del Pilates en els quals ens centrem en Pilates OnMove

  • Augmentar el control i consciència corporal (important per a la correcció postural i prevenció de lesions)
  • Ser conscients de la relació del cos i la ment
  • Equilibri entre la força, el control motor i la flexibilitat
  • Saber respirar com a part del auto-coneixement 
  • Fluïdesa i precisió dels moviments, i per tant, millorar la coordinació

A més amb el mètode Pilates treballem l’alineació i elongació del cos, la concentració, precisió i el control.

Mètode ideal per a qualsevol edat i tipus de persona: esportistes o no, embarassades, homes, dones i nens. Per a gent interessada en la correcció postural i en la prevenció de lesions, o simplement com a mètode d’entrenament

El mètode Pilates és ideal per a qualsevol persona: adolescents, tercera edat, dones embarassades, esportistes o ballarins o simplement persones interessades a mantenir un bon estat de salut. És un dels mètodes més indicats també per a gent que pateixi diferents patologies o lesions, al ser un exercici que no comporta impacte sobre les articulacions. El nostre equip està qualificat per donar atenció en les etapes de post-rehabilitació de patologies com:

Consulta el nostre blog per a més informació.

En un origen Pilates ho va definir amb el terme “Contrología” en referir-se a la importància del control de la ment sobre el cos. Joseph H. Pilates va sofrir una infància malaltissa, desenvolupant una musculatura feble que va derivar en anquilosis articular, és a dir, disminució o impossibilitat de moviment. Això va fer que s’interesses per l’estudi del cos i dels animals. Va practicar diverses disciplines que influirien en el seu mètode d’entrenament, com culturisme, lluita, ioga, tai chi, meditació zen i gimnàstica, al que va sumar l’estudi de la mecànica corporal i de la correcta respiració. Va aconseguir un mètode d’exercicis i d’entrenament amb el qual va superar les seves limitacions i a més, ja que el seu estudi estava al mateix edifici que una important escola de dansa, va ajudar a molts ballarins a recuperar-se de les seves lesions.

“Vaig basar el meu mètode en el bebè i en el gat. Una persona és tan jove com es sent. Si la teva columna és rígida amb 30 anys, llavors ets vell. Si aconsegueixes una columna flexible i mòbil amb 60, et mantindràs jove”